Mnoho žien miluje varenie a pečenie, ale každodenné povinnosti a aktivity nám nedovoľujú tráviť pri sporáku či rúre dlhé hodiny. Preto častokrát vyberáme na obed či večeru jedlá, ktoré sú hotové prakticky za niekoľko minút. Takýmto pokrmom je takisto kuracie mäso. Kuracie mäso je obľúbené z hľadiska krátkej prípravy a krátkej doby pečenia a takisto z hľadiska výborných výživových hodnôt. Kuracie mäso je plné bielkovín a ak máte možnosť vybrať kuracie mäso z kvalitných zdrojov ako sú farmy, môžete ho podávať aj najmenším detičkám pri prvých príkrmoch. Kuracie mäso môžeme podávať na skutočne rôzne spôsoby.

kuracie mäso

Ak hľadáte najrýchlejšiu prípravu kuracieho mäsa, jednoznačne vyhrávajú kuracie stehná. Kuracie stehná kúpite prakticky v hotovom stave a vašou jedinou úlohou je použiť rôzne koreniny či marinádu, aby bolo mäso ešte viac chutnejšie. Jednoducho na prípravu kuracích stehien postačí aj korenie, soľ či iné základné koreniny. Ak chcete väčšiu špecialitu, ktorá vám takisto nezaberie veľa času môžete vyskúšať medovú marinádu či marinádu zo sójovej omáčky. Kuracie stehná sú obľúbené najmä v kombinácii s ryžou či zemiakmi. Hlavná otázka znie. Ako dlho piecť kuracie stehná?

kuracie mäso

Pečené kuracie stehná v rúre je najrýchlejší a najobľúbenejší spôsob prípravy večere. Kuracie stehná dajte piecť a o nič viac sa nemusíte starať. Koľko je ale optimálny čas prípravy kuracích stehien v rúre? Veľmi záleží od vašich požiadaviek. Či chcete mať mäso suchšie a chrumkavejšie alebo chcete mať mäso priamo od kosti, ktoré je ešte v mierne surovom stave. V takomto prípade vám postačí pečenie kuracích stehien Aj v priemere 10 minút. Takisto veľmi záleží na veľkosti kuracích stehien, ktoré potrebujete prepiecť. A v neposlednom rade je dôležité vybrať správnu teplotu, na ktoré kuracie stehná pečieme. Zvoľte si strednú intenzitu a to najčastejšie 180°C.